Ga naar de inhoud

Locatie & omgeving

POORTGEBOUW ENKA-TERREIN

Het Poortgebouw ENKA-terrein, tussen Ede en Bennekom, kijkt nu uit over jouw thuis. Vroeger de toegangspoort tot textielfabriek ENKA, is het nu een mix van geschiedenis en modern wonen.

Treinstation Ede-Wageningen

Treinstation Ede-Wageningen is optimaal bereikbaar vanaf het ENKAterrein. Je wandelt er in 5 minuten naar toe. Al fietsend doe je er 2 minuten over. Vanaf Ede-Wageningen reis je eenvoudig naar Arnhem, deze rit duurt 15 minuten. Of reis de andere kant op, naar Utrecht, daar ben je met 20 minuten. Schiphol is ook goed bereikbaar, met 1 uur ben je op dit vliegveld. Naar Düsseldorf Airport met het openbaar vervoer kost je zo’n 1 uur en 40 minuten.

Wageningen University & Research (WUR)

Wageningen University & Research (WUR) is een internationaal gerenommeerde universiteit en onderzoeksinstelling in Wageningen. De universiteit staat wereldwijd bekend om haar expertise op het gebied van landbouw, voeding, natuurlijke hulpbronnen, milieu, gezondheid en duurzaamheid. Vanaf het ENKA-terrein fiets je er in 20 minuten naar toe.

Historische bezienswaardigheden

Niet alleen het ENKA-terrein heeft een rijke geschiedenis, maar ook Kasteel Hoekelum en Historisch Museum Ede. Kasteel Hoekelum ligt in het hart van de Veluwse natuur, tussen Ede en Bennekom. Historisch Museum Ede vind je in het Edese centrum. Ontdek meer over de geschiedenis van de regio.

Wandelen in Ede

Het ENKA-terrein grenst aan de heide tussen Ede en Arnhem. Wandel je weg over de zogeheten klompenpaden in Ede, Bennekom, Ederveen, Harskamp, Lunteren, Otterlo, Renswoude, Wekerom en Hoenderloo. Laat je verrassen door de historie, natuur en vele vergezichten. Onderweg vind je uitkijktorens om de Edese gemeente op hoogte te aanschouwen. Een highlight van je wandeling!

Kröller-Müller Museum

Ontdek het Kröller-Müller Museum in Otterlo, een museum met een indrukwekkende collectie moderne kunst waaronder van Van Gogh. Het Kröller-Müller Museum is gelegen in het Nationale Park de Hoge Veluwe en is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer of de auto.

Airborne luchtlanding in Ede

Jaarlijks worden er op de Ginkelse Heide in Ede herdenkingsactiviteiten en evenementen georganiseerd om de moed en het offer van de soldaten die hebben deelgenomen aan Operatie Market Garden te herdenken. Honderden parachutisten landen in september op de heide om de geschiedenis levendig te houden.

Bezoek bioscoop Pathé

Pathé is een Europese bioscoopketen met vestigingen in verschillende landen, waaronder in Nederland. De dichtstbijzijnde bioscoop is gevestigd in Ede, aan de Laan der Verenigde Naties. Zin in een bioscoopavond? Je fietst in 10 minuten vanaf het ENKA-terrein naar Pathé.

Dierentuin Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo is een bekende dierentuin in Arnhem. De dierentuin is opgedeeld in verschillende themagebieden: de Bush, Desert, Ocean, Mangrove en Safari. Vanaf het ENKA-terrein rijd je er in ongeveer 30 minuten naar toe.

Mountainbiken

Ontdek het landschap in Ede, stap op je mountainbike. Daar leent de omgeving zich uitstekend voor: de gemeente heeft ongeveer 2500 hectare bos en natuur in eigen beheer die je kunt verkennen vanaf je fiets.

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo is een voormalig koninklijk paleis in Apeldoorn en diende tot 1971 als zomerverblijf voor de Nederlandse koninklijke familie. Deze belangrijke historische en culturele bezienswaardigheid is op een klein half uur rijden vanaf ENKA.

Direct onze brochure downloaden?